Krepšelis tuščias
Rožių žiedlapių uogienė
Dabar, kuomet pas mus galima įsigyti valgomų rožių, pradėsime dalintis įdomiais receptais, kuriuose vyrauja neeilinis „rožinis” skonis ir aromatas. Mmmm.. kas gali būti romantiškiau!
Pirmiausia siūlome išbandyti gana paprastą, bet tuo pačiu ir neįprastą receptą- Rožių uogienę.
Jai pagaminti labiausiai tiks mūsų parduodama rožė RENÉE VAN WEGBERG™. Ji pasižymi vietiniu aromatu, todėl puikiausiai tinka uogienių, džemų ir sirupų gamybai.
Jums reikės:
600 g rožių žiedlapių (geriausia RENÉE VAN WEGBERG™)
1 l vandens
1 kg cukraus*
2 citrinų
Gamybos eiga:
Nuplaukite žiedlapius ir nuimkite baltą dalį,kuri yra prie žiedlapio pagrindo (kartais ji turi kartumo) . Leiskite jiems išdžiūti, kol ant paviršiaus neliks vandens. Įdėkite žiedlapius į puodą, įpilkite vandens ir leiskite jam užvirti. Užvirus vandeniui, supilkite cukrų. Retkarčiais pamaišykite, kol visas cukrus ištirps. Įpilkite dviejų išspaustų citrinų sultis ir viską troškinkite apie pusvalandį, kol mišinys sutirštės. Mišinį, dar karštą supilkite į švarius stiklinius indelius ir tvirtai užsandarinkite dangtelius. Iš pradžių uogienė gali atrodyti šiek tiek skysta, tačiau šiek tiek pastovėjus ji sustings. Galite valgyti iš karto, bet po dienos ar dviejų ji bus pati skaniausia. Laikykite šaltoje ir tamsioje vietoje iki 1 metų. Atidaryta šaldytuve gali stovėti 6mėn.
*Cukraus galite dėti šiek tiek mažiau, jeigu norite mažiau saldumo.
Rožę galima įsigyti mūsų el.parduotuvėjė: https://sodoroze.lt/produkcija/renee-van-wegberg/