Visi žinome, kad rožių auginimo istorija siekia gilią senovę. Gerai žinoma, kad rožės dėl savo maistinių, gydomųjų ir kosmetinių savybių buvo auginamos tūkstančius metų. „Pheno Geno“ (Serbija)  rožių selekcininkai investavo daug laiko ir pastangų į mokslinius tyrimus ir bandymus, kad rožės būtų geriausios. Ir štai gimė unikali rožių serija „Taste of love®“. Tai valgomos rožės!

 

Kiekviena iš šių rožių buvo išbandyta atliekant daugybę bandymų, susijusių su biocheminiais junginiais, aromatinėmis savybėmis, dekoratyvine ir bendrąja augalų išvaizda bei sveikata.

 

Pas mus rasite 3 skirtingas veisles, kurių spalva, dydis, forma ir kvapas bei skonis skiriasi ir gali būti pritaikytos įvairiuose patiekaluose. Tai reiškia, kad galėsite iš naujo atrasti maisto ruošimo ritualus. Tai užburia vaizduotę- norisi pasinerti į neatrastus kulinarijos skonius.

 

 „Pheno Geno“ selekcininkai, kiekvieną iš šių rožių kruopščiai atrinko ir patikrino, kad būtų kuo geresnis skonis ir tekstūra. Krūmai yra puikiai žydintys ir tinkami auginti ekologiškomis sąlygomis. Būkite pirmi išdrįsę pasigaminti rožių vandens, arbatos, ledų, sirupo, uogienės, limonado. Gardinkite patiekalus savo rožių žiedlapiais. O mes netrukus pasidalinsime skaniausiais receptais ir idėjomis!

 

Valgomos rožės

Rezultatų: 3

  •  15.00 17.00

    Prekyboje

    Valgoma rožė, pasižyminti lengvu saldžiųjų aviečių skoniu

    SPALVA: Švelniai rožinė
    ŽIEDAI: Pilnaviduriai
    ROŽĖS RŪŠIS: Daugiažiedės
    AUGALAI / 2 : 4-5
    AUKŠTIS: 60-70 cm

    Tai vidutinio dydžio krūmas, puikiai tinkantis sodinti prie verandų, ar net kaip vazoninis augalas balkonuose. Užaugina angliško stiliaus žiedus su dideliais kvapniais žiedlapiais, kurie yra šilkinės tekstūros.’Renée van Wegberg’ ™ gali būti auginama ekologiškai, nes ji yra atspari ligoms ir reikalauja mažai priežiūros. Jos gyva rausva spalva geriausiai išsiskiria sodinant šalia šviesiai žalių ar sidabrinių dekoratyvinių krūmų. Mėgsta saulėtą vietą.

     

    KULINARINĖ INFORMACIJA:

     

    Žiedo skersmuo: 6 cm
    vidutinis žiedlapių kiekis: 93
    Kvapas ir skonis: saldus, vaisinis, jaučiamas aviečių aromatas
    Žiedlapius skinti geriausia anksti ryte
    Labiausiai naudojami: Konditerijos gaminiai, salotos ir gėrimai

    Maloniai kvepianti ir saldaus aviečių skonio rožė yra ideali kartu su vaisiais, ji puikiai tinka uogienių, saldainių ar kitų saldumynų gamybai. Žiedlapiai yra dideli ir dekoratyvūs. Spalva gerai laikosi gaminant ar džiovinant. Tai taip pat gerai tinka salotoms, kur ji  prideda spalvą ir skonį jūsų įprastiems žalumynams. „Renée van Wegberg“ ™ gavo garsios olandų aktorės ir dainininkės vardą. Jos grožis, aromatas ir gausus žydėjimas suteiks jūsų namams stiliaus ir išskirtinumo.

  •  15.00 17.00

    Išparduota

    Valgoma rožė, pasižyminti saldžiu vaisiniu skoniu, turinti apelsininių natų.

    SPALVA: Abrikosinė
    ŽIEDAI: Pilnaviduriai
    ROŽĖS RŪŠIS: Daugiažiedės
    AUGALAI / 2 : 4-5
    AUKŠTIS: 70-80 cm

    Tai labai sveika, atspari ligoms rožė. Idealiai tinka ekologiškam auginimui. Krūmas vešlus, nenuilstančiai žydintis. Puikiai tinkama įvairiems desertams, rožių žiedlapių arbatai, sirupui, rožių vandeniui bei limonadui. Labai mėgstama naudoti Azijos virtuvėje, salotoms. Miela abrikosinė žiedlapių spalva puikiai tinka įvairių patiekalų dekoravimui. Galima džiovinti, konservuoti. Žiedai stambūs, saldžiai kvepia. Žiedlapius galima laikyti šaldytuve (5 ° C) maždaug 11 – 12 dienų.

  •  15.00 17.00

    Išparduota

    Nadia Zerouali Valgoma rožė su šviežios citrinos / citrinžolės skoniu

    SPALVA: Šviesiai geltona
    Žiedai: Pilnaviduriai
    ROŽIŲ RŪŠIS: Daugiažiedės
    AUGALAI / 2 : 4-5
    AUKŠTIS: 70-80 cm

    Labai stiprus vidutinio dydžio krūmas, sveikas ir atsparus. Jos stambūs kreminės – geltonos spalvos žiedai auga pavieniui arba nedidelėse kekutėse. Krūmas žydi visą sezoną ir yra labai patrauklus drugeliams ir bitėms.

    Kulinarinė informacija:

    Žiedo skersmuo: 7 cm
    vidutinis žiedlapių skaičius: 51
    Kvapas ir skonis: gaivus citrusų ir citrinžolės
    Žiedlapius skinti geriausia anksti ryte
    Labiausiai naudojami: Salotoms, Viduržemio jūros regiono virtuvėse, konditerijoje ir gėrimų ruošimui.

    Dėl stipraus citrusinių vaisių kvapo ir aromato žiedlapiai yra spalvingas priedas prie patiekalų, kuriuose įprastai naudojate  citrinžolę ar citrinų padažus, nes skonis yra panašus, bet daug švelnesnės tekstūros ir jaukesnės spalvos. Garsioji „24Kitchen“ virtuvės šefė Nadia rekomenduoja šios rožės žiedus naudoti arabų ir Viduržemio jūros regiono virtuvėse, kur jos aromatas išsiskiria geriausiai. Jūs taip pat galite jį naudoti troškiniuose ar mėsos patiekaluose, kur jis dera su jautiena ir kiauliena. Papuoškite žuvį ar jūros gėrybes su šios veislės žiedlapiais, ir tai suteiks jai ne tik įdomų patrauklumą, bet ir pridės norimą citrusinių vaisių skonį. Taip pat galite naudoti konditerijos gaminiuose, tokiuose kaip rožių žiedlapių uogienė, ar pyragams papuošti.

X
Palaukite...