Visi žinome, kad rožių auginimo istorija siekia gilią senovę. Gerai žinoma, kad rožės dėl savo maistinių, gydomųjų ir kosmetinių savybių buvo auginamos tūkstančius metų. „Pheno Geno“ (Serbija)  rožių selekcininkai investavo daug laiko ir pastangų į mokslinius tyrimus ir bandymus, kad rožės būtų geriausios. Ir štai gimė unikali rožių serija „Taste of love®“. Tai valgomos rožės!

 

Kiekviena iš šių rožių buvo išbandyta atliekant daugybę bandymų, susijusių su biocheminiais junginiais, aromatinėmis savybėmis, dekoratyvine ir bendrąja augalų išvaizda bei sveikata.

 

Pas mus rasite 3 skirtingas veisles, kurių spalva, dydis, forma ir kvapas bei skonis skiriasi ir gali būti pritaikytos įvairiuose patiekaluose. Tai reiškia, kad galėsite iš naujo atrasti maisto ruošimo ritualus. Tai užburia vaizduotę- norisi pasinerti į neatrastus kulinarijos skonius.

 

 „Pheno Geno“ selekcininkai, kiekvieną iš šių rožių kruopščiai atrinko ir patikrino, kad būtų kuo geresnis skonis ir tekstūra. Krūmai yra puikiai žydintys ir tinkami auginti ekologiškomis sąlygomis. Būkite pirmi išdrįsę pasigaminti rožių vandens, arbatos, ledų, sirupo, uogienės, limonado. Gardinkite patiekalus savo rožių žiedlapiais. O mes netrukus pasidalinsime skaniausiais receptais ir idėjomis!

 

Valgomos rožės

Rodomas vienas produktas


    Prekių sąrašas
  • 15.0017.00

    Nadia Zerouali Valgoma rožė su šviežios citrinos / citrinžolės skoniu

    SPALVA: Šviesiai geltona
    Žiedai: Pilnaviduriai
    ROŽIŲ RŪŠIS: Daugiažiedės
    AUGALAI / 2 : 4-5
    AUKŠTIS: 70-80 cm

    Labai stiprus vidutinio dydžio krūmas, sveikas ir atsparus. Jos stambūs kreminės – geltonos spalvos žiedai auga pavieniui arba nedidelėse kekutėse. Krūmas žydi visą sezoną ir yra labai patrauklus drugeliams ir bitėms.

    Kulinarinė informacija:

    Žiedo skersmuo: 7 cm
    vidutinis žiedlapių skaičius: 51
    Kvapas ir skonis: gaivus citrusų ir citrinžolės
    Žiedlapius skinti geriausia anksti ryte
    Labiausiai naudojami: Salotoms, Viduržemio jūros regiono virtuvėse, konditerijoje ir gėrimų ruošimui.

    Dėl stipraus citrusinių vaisių kvapo ir aromato žiedlapiai yra spalvingas priedas prie patiekalų, kuriuose įprastai naudojate  citrinžolę ar citrinų padažus, nes skonis yra panašus, bet daug švelnesnės tekstūros ir jaukesnės spalvos. Garsioji „24Kitchen“ virtuvės šefė Nadia rekomenduoja šios rožės žiedus naudoti arabų ir Viduržemio jūros regiono virtuvėse, kur jos aromatas išsiskiria geriausiai. Jūs taip pat galite jį naudoti troškiniuose ar mėsos patiekaluose, kur jis dera su jautiena ir kiauliena. Papuoškite žuvį ar jūros gėrybes su šios veislės žiedlapiais, ir tai suteiks jai ne tik įdomų patrauklumą, bet ir pridės norimą citrusinių vaisių skonį. Taip pat galite naudoti konditerijos gaminiuose, tokiuose kaip rožių žiedlapių uogienė, ar pyragams papuošti.

Rodomas vienas produktas